Kortikal kemik tabakasının perforasyonu GBR’de savunulmaktadır, çünkü bunun yaranın vaskülaritesini arttırdığı ve büyüme faktörlerini ve anjiyojenik ve osteojenik potansiyeli olan hücreleri serbest bıraktığı varsayılmıştır.
Buser ve arkadaşlarına, 1996’ya göre, alıcı bölgedeki kortikal kemik, konakçı kemiğin medüller boşluğu ile greft kemiği arasındaki temasa izin vermek için perfore edilmelidir, çünkü greftin başarısı iyi bir kan beslemesine ve greftin revaskülarizasyonuna bağlıdır. aynı (MISCH & MISCH, 1995; VACONCELOS VE CARVALHO, 2000). Kortikal kemiğin alıcı yatağındaki perforasyonları, revaskülarizasyonu indükleyerek osteojenik hücrelerin akışında bir artışa neden olarak greftin alıcı alanla birleşmesini iyileştirir (MISCH, 1996). Bu ek delikler, yer değiştirmiş periosteumdan vaskülarizasyonu sağlamak için yapılır.
Bu nedenle greft arasında bağ dokusu oluşturmadan greftin kanlanmasının sağlanması için alıcı yatağın dekortikize edilmesi gerektiği konusunda literatürde fikir birliği vardır.
Özellikler:
Cerrahi paslanmaz çelikten yapılmıştır
> Çap: 1,0 mm
> Uyum: Angldruva
> Belirtilen dönüş: 50~300 rpm
> Dayanıklılık: ~25 Prosedür
> Cerrahi paslanmaz çelikten yapılmıştır
> Mevcut derinlikler: 3 ve 4 mm