Opsiyonel:
Prf İçin prf işleme kutusu prf box buraya tıklayıp inceleyebilir veya alabilirsiniz..
Elektromag M 4812 P Dijital Santrifüj, 12×15 ml, 5000 rpm
Cihazlar tıbbi tahlil laboratuvarlarında, kanda serum ve plazmanın, idrar sedimentasyonunda değişik örneklerin ayrıştırılmasında gıda, ilaç ve kimya sanayilerinin kalite kontrol ve araştırma laboratuvarlarında sıvıların içindeki değişik örneklerin ayrıştırılmasında kullanılırlar.
Özel lastik takozlar üzerine oturtulan motorları sessiz ve titreşimsiz çalışır.
Tüpleri taşıyan döner başlık, ABS malzemeden, kalıpla şekillendirilerek imal edilmiştir.
Hız ayarı, 1-10 arasında numaralandırılmış devir ayar skalası vasıtasıyla kademesiz olarak yapılır.
Cihazlar akım emniyet sigortası ile koruma altına alınmıştır.
TEKNİK ÖZELLİKLER
Tüp kapasitesi 12 x 15 ml.
Rotor tipi Düşeyle 35° sabit açılı rotor
Hız kontrolü Kademesiz elektronik
Max. dönme hızı 5000 rpm
Max. savurma gücü ( RCF x g ) 3075 x g
Zamanlayıcı 1-15 dk.
Sigorta 1 Amper
Toplam güç 100 W
Emniyet sistemi Kapak emniyet anahtarı
Kapak kilidi Var
Döner başlık malzemesi Polikarbonat
Tüp yuvası (gode) malzemesi ABS (sert plastik)
Dış gövde malzemesi Elektrostatik fırın boyalı çelik + ABS
Tüp adedi 12
Besleme 220 V. – 50 Hz.
Dış ölçüler (g x y x d) 29 x 25 x 36 cm.
Net ağırlık 9,5 kg.
Paketli ağırlık 10,5 kg.
Gelişmiş PRF™
Gelişmiş Trombositten Zengin Fibrin (A-PRF™)
Choukroun Santrifüj Sistemi Prosesi
Neden Choukroun’un A-PRF™ Sistemi?
Yakın zamanda yapılan birçok çalışma, enflamatuvar aşamada akyuvarların ilgisini ve potansiyelini ve bunun sonucu olarak da osseo-progenitör hücrelerin ilk günlerde uyarılmasındaki önemli etkiyi kanıtlamıştır. (Omar & Thomsen, Biomaterials, 2012, Kawazoe T, Cell. Transplant 2012)
Bu nedenle, normal olarak, kemik greftlerinin uyarılmasında daha etkili hale gelebilmesi ve ayrıca kemik uyarma etkisinin artırılması amacıyla monositlerin makrofajlara daha hızlı şekilde dönüşmesinin sağlanması için PRF’ deki tüm monosit miktarı elde edilmeye çalışılmıştır. Bu durum, A-PRF™ veya Gelişmiş-PRF™ ile sağlanmıştır.
Protokol tamamen değişiyor!
Tüpler, santrifüj hızı ve dönme süresi.
Pennsylvania Üniversitesi, Clarion Araştırma Grubu Laboratuvarı (ABD) ve Johannes Gutenberg Üniversitesi, Patoloji Enstitüsü, Onarım Laboratuvarı (Mainz, Almanya) ile yapılan araştırmamızdan elde edilen ilk sonuçlar, BMP-2 (Kemik Morfogenetik Proteini) ve BMP-7′ nin salındığını göstermektedir. Bu çalışmalar ayrıca, VEGF’ nin de daha büyük oranda salındığını da göstermektedir. Bu salınımın monositlerden gerçekleştiği açık şekilde görülmektedir.
A-PRF™ 10, bilimsel araştırmamızın devamında geliştirilen ve Tıbbi Cihaz olarak onaylanmış spesifik bir tüptür. Bu tüp, şu anda A-PRF™ protokolü ile birlikte yetkilendirilmiş tek tüptür. Geleneksel tüpler sadece laboratuvar testlerinde kullanılmaktadır ve nizami değillerdir. A-PRF™ 10tüpü şu an steril paketlerde hazırdır ( Mayıs,2013 ).
Birçok bilimsel çalışma devam etmektedir: Sonuçlar kısa süre içerisinde yayınlanacaktır. Fakat, BMP’ nin yeterli miktarda bulunması, hekimlere kemik yapımına yönelik çok güçlü bir ürün sunduğu için A-PRF™’ ye bir gelecek vaat etmektedir.
PRF™ nedir?
Trombositten Zengin Fibrin (PRF™)
Choukroun Santrifüj Sistemi Prosesi
Trombositten zengin fibrin (PRF™), hastanın kanındaki trombosit konsantresinden elde edilen otojen bir matristir. Hasta başında uygulanan basitleştirilmiş prosedür, kemik ve yumuşak doku büyümesini uyaran fibrin membran üretimini sağlar. Lökositler ve vasküler endotelyal büyüme faktörü (VEGF) bakımından zengindir.
PRF ayrıca, anjiyogenezde önemli rol oynayan bir protein olan trombosit kaynaklı büyüme faktörü (PDGF), doku büyümesini uyaran bir protein olan dönüştürücü büyüme faktörü (TGF beta) ve hücreler arası matris etkileşimlerine ve anjiyogeneze aracılık eden adhezif bir glikoprotein olan trombospondin 1′ in uzatılmış salınmasını da sağlar. Bu proteinlerin bulunması, özellikle plasmandan sonraki kritik ilk günlerde iyileşmeyi hızlandırır.
Bu otolog biyo-materyalin başlıca özelliği, yedi günden fazla bir süre boyunca PRF sayesinde büyüme faktörünün yavaş şekilde salınmasıdır. Bu yavaş salınma durumu, PRP veya PRGF ile değil yalnızca PRF membran ile mümkündür. PRF™ “Kutusu” sabit kalınlıkta ve boyutta membranları otomatik şekilde üretmek için kullanılan özel bir tepsidir. Bu “Kutu” ile üretilen PRF eksüdası, hücrenin biyo-materyallere ve titanyuma tutunmasını artırma bakımından özelleşmiş proteinlerden büyük miktarda içermektedir.
Klinik açıdan, membran mükemmel çalışma özellikleri sergilemektedir. Kullanma, kesme ve dikmeyi kolaylaştıracak şekilde esnek, güçlü ve bükülebilir özelliktedir. PRF ayrıca, oda sıcaklığında son derece stabildir; böylece çalışma süresi oldukça uzun olabilir. Membran kolay şekilde üretilmekte (PRF™ “Kutusu”) ve doğal, cerrahi sonrası fibrin ağına çok benzemektedir. Bu membranın biyolojik ve biyo-mimetik özellikleri, yalnızca hücre göçünün ve proliferasyonun etkinliğini artırmaz, aynı zamanda biyokimyasal katkı maddelerine olan ihtiyacı ya da antikoagülan kullanımını da ortadan kaldırır.
Membran, hasta başında kolaylıkla hazırlanır. Temel olarak, belirli miktarda hasta kanı santrifüjlenip dekante edildikten sonra membranın, kalınlığı sabit olacak şekilde uygun boyutta kesilmesinden oluşan bir protokol ile hazırlanır.
Endikasyonlar
Sinüs liftleri
Doku greftleri
Kemik greftleri
Periodontal kusurlar
Ekstraksiyon bölgeleri
Yara iyileşmesi
Hastanın kendi kanından elde edilir
Fibrince zengin
PRF™ membran, anjiyogenezi destekler ve doku büyümesini uyarır
Özellikle kritik ilk yedi gün boyunca iyileşmeyi hızlandırır
Membranlar hastanın başında hazırlanır
PRGF veya PRP’ de bulunmayan biyolojik hızlandırıcılar içerir
Mükemmel çalışma özellikleri (kolay kesme, kullanma ve dikme)
Uzun çalışma süresi
Doğal fibrin ağına çok benzeyen fibrin ağı
PRF™’ nin bilinen tüm uygulamaları, hızlanmış doku
iyileşmesine işaret etmektedir.
Bu hızlanmış doku iyileşmesi aşağıdaki etmenlerden
kaynaklanır:
Etkili neo-vaskülarizasyon
Hızlanmış yara kapanması
Yaralı dokunun hızlı şekilde yeniden yapılanması
Enfeksiyöz olayların neredeyse hiç olmaması
Klinik Olgular
ClinicalCase_Dr_Yueksel_mucoderm_APRF_2014.pdf Soft tissue replacement with mucoderm® and A-PRF™
— Clinical Case by Dr. Orcan Yüksel
Literatür – Yayınlar ve Makaleler
Publications_Overview_PRF_2001_2013.pdf Yayınlara genel bakış 2001 – 2013
Peki nedir bu PRF ? Açılımı Platelet rich fibrin .. Trombositten zengin fibrin. 2. nesil trombosit çözeltisi. PRF, hastadan kan alınarak, belirli süre ve devirde santrifüj işlemine tabii tutularak elde edilir. PRF in kullanımındaki ana amaç ve beklenti sert doku ve yumuşak dokudaki iyileşme hızını ve potansiyelini artırmaktır. PRF, ilk defa 2001 yılında Fransız Joseph Chouckroun tarafından tanımlanmıştır. Daha öncesinden beri kullanılan, PRP olarak adlandırılan “Platelet rich plazma” preparatına göre bir çok avantajı vardır. PRP hazırlanması sırasında 2 kez santrifüj işlemine gereksinim duyulur. Antikoagulan içerikli tüpe ihtiyaç vardır ve hazırlığın tamamlanabilmesi için sığır trombini ve kalsiyum klorid kullanılır, nispeten pahalı bir uygulamadır. PRP de iyileşme hızını artırmak amacıyla kullanılmıştır ancak bugüne kadar yapılmış çalışmalar bunun tartışmalı olduğunu göstermiş ve tam olarak
işe yararlığı kesin olarak ispatlanamamıştır. PRF elde ederken kullanılan kan alma tüpü antikoagulan içerikli değildir. Herhangi bir kimyasal madde ya da sığır trombini gibi dışardan bir eklenti gerektirmez, sadece hastanın kendi kanı kullanılır ve tek aşamalı bir santrifüj işlemi kafidir ve elde etmesi ucuzdur. Ayrıca yapılan çalışmaların sonuçlarına göre işe yararlığı, kemik doku ve yumusak doku iyileşmesine olumlu özellikleri ispatlanmıştır? Periimplant defektlerin onarılmasında, plastik cerrahide, ortakulak zarı tamirinde, açık ve kapalı sinus lift operasyonunda farklı şekillerde, çekim soketinde daha hızlı iyileşme, soket yüksekliğinin korunması ve minimum kemik kaybı aynı zamanda da alveolitten kacınma amacıyla, Açılan flabi kapatmadan önce insizyon hattı boyunca daha hızlı iyileşme ve sağlıklı bir yara kapanması
sağlamak amacıyla, kapanmayan mide ülserlerinin tedavisinde, diabet hastalarının bir türlü kapanmayan yaralarının tedavisinde, eklem ameliyatlarında özellikle sporcuların eklem ameliyatlarında iyileşmeyi hızlandırması amacıyla hatta sac ekiminden sonra greftlerin üstünü PRF ile örtülmesinde PRF kullanılmıs ve çok olumlu sonuclar alınmıstır